RElease tanácsadó sorozat, COVID-19 – I. rész

Szerző: RElease Kft

On április 6, 2020
RElease tanácsadó sorozat, COVID-19 - I. rész

Tisztelt Partnereink!

A koronavírus járvány mindannyiunk, így a család és a vállalkozásunk életét is gyökeresen felforgatta. Ebben a helyzetben fontosnak tartjuk a témához kapcsolódó gondolataink megosztását, bízva abban, hogy segítségetekre lehet. A mai naptól kezdődően 4 részben taglaljuk – előbb általánosságban, legvégül gyakorlatban -, hogy véleményünk szerint miként lehet a számunkra is teljesen új mikro- és makrokörnyezetben eredményesen eligazodni. Jelen hírlevelünkben – amely a sorozat első része – fogadjátok szeretettel Milánkovits Gergő, a RElease Industries Kft. ügyvezetőjének gondolatait.

I. RÉSZ: PSZICHOLÓGIAI HATÁSOK ÉS AZOK VÁLTOZÁSA
Ezt a témát választottuk a legfontosabb kezdésnek, amelynek oka a stresszes környezetben való döntéshozás nehézsége.
Mindenkiben kialakult egyfajta aggódás: mi lesz ha elkapom a vírust, mi lesz a családommal? Az alábbi gondolatok abban fontosak, hogy megszabadulj a negatívan befolyásoló érzéstől a fontos döntések idején. Ugyanis fontos döntések előtt állunk mindannyian.

1, Biológia összeköttetésben állunk félelmeinkkel, ebben az időben mindenki egy hatalmas érzelmi hullámon szörfözik, amiről leugrani a hullám tetején nem ajánlatos, harcolni ezekkel az érzésekkel rosszabbá teszi a helyzetet. Időt kell adni, hogy a hullám parthoz érjen. Legjobb módja ennek, ha megcímkézed az érzéseket.
Kérdezd meg magadtól hogy érzed magad és őszintén válaszolj: aggódást érzel, vagy éppen hálás vagy, hogy a környezetedben élők jól vannak. Ezekkel az érzésekkel – legyenek akár negatívak is – hamarosan megbarátkozol, ha elfogadod.

2, Az elmúlt hetekben elárasztottak minket a hírek, amiben meg kell találnod a biztos pontot, ahol lehorgonyozhatsz: hagyd el a rémhíreket, amik összezavarnak és támaszkodj a tényekre, hivatalos forrásból tájékozódj, mint pl.: WHO – World Health Organisation oldala (https://www.who.int/).
Tervezd meg a napi rutinodat a megváltozott környezet szerint, ha ezt betartod, segíti az agyat előre tervezni és lenyugodni. Iktass be egy rövid testmozgást, tarts kapcsolatot a barátaiddal és a rokonaiddal, ezek segítik fokozni az immunrendszert a védekezésben, csakúgy mint a helyes táplálkozás: ezek mind kulcsfontosságúak a megbetegedés ellen!

3,  Amikor szorongást érzünk, az elképzelésünk gyakran nagyon katasztrofális jövőképet festhet, ennek hatására eltúlzóan döntesz, majd kizárólag egy irányba gondolkozva nem találod meg a többi utat. Gondolataidat legkönnyebben a külső zavaró tényezők megszűrésével tudod jobban kibontakozni hagyni: a családoddal készíts vacsorát anélkül, hogy a híreket néznéd. Segít a hatékony szűrésben a meditálás és ha megpróbálsz egy időben csak egy dolgot csinálni.

Amennyiben a téma iránt érdeklődést tanúsítasz, a következő weboldalon található információk is segíteni fognak (http://www.luanamarquesphd.com/).

Köszönöm megtisztelő figyelmedet, szerdán újra jelenkezünk. A 2. részben számítunk az immáron tiszta gondolataidra és a vállalkozásod lehetséges bevételeire fogunk fókuszálni.

Milánkovits Gergő
RElease Industries Kft.
ügyvezető

Talán ez is érdekel…

RElease tanácsadó sorozat, COVID-19 – III. rész

RElease tanácsadó sorozat, COVID-19 – III. rész

Tisztelt Partnerünk! A RElease tanácsadó sorozatunk eddigi részeiben reményeink szerint hasznos tanácsokat kaphattatok annak kapcsán, hogy miként kezeljétek pszichésen a kialakult nehéz helyzetet, valamint, hogy általánosságban hogyan érdemes eljárni a...

RElease tanácsadó sorozat, COVID-19 – II. rész

RElease tanácsadó sorozat, COVID-19 – II. rész

Tisztelt Partnerünk!   A koronavírus terjedése kapcsán kialakult egészségügyi és gazdasági válság merőben új helyzetet teremt szinte minden hazai gazdasági ágazatban. A Veletek történt számtalan egyeztetés, beszélgetés után azt látjuk, hogy az irodatechnikai...

Q

Iroda

Nagytarcsa,

2142

Magyarország

Kapcsolat

Közösségi média

Valamit nem találtál? Írd meg nekünk!

Költségkeret

Beleegyezek az adataim gyűjtésébe

M

Valamit nem találtál? Írd meg nekünk!

Típus

Típus

Adatvédelem:

2 + 10 =